Culturi Sere

Asa cum stim cu totii cultivarea florilor si a plantelor in sere este o idee pusa in practica de secole. Aceasta idee a aparut odata cu civilizatia. Cultivarea florilor, plantelor ornamentale reprezinta o ocupatie nobila. Florile ne incanta si tocmai din acest motiv dorim sa ne inconjuram cu ele mai tot timpul. Ideea de a cultiva flori in sere s-a nascut din aceasta dorinta profunda de a le avea alaturi tot timpul.

Pe de alta parte cultivarea florilor in sere are o serie de avantaje. Primul si poate cel mai important este ca florile cresc armonios intr-un mediu atent controlat. Adica florile au acces la lumina, apa tot timpul. Apoi cultivarea lor in sere presupune si un mediu protejat in care insectele, sau alte elemente daunatoare nu pot sa apara si nici sa distruga sau deterioreze florile. Elementul de vant puternic, vijelie sau viscol sunt deasemenea eliminate.

Pentru cultivarea florilor asadar este necesara crearea unor conditii favorabile si a unui mediu protejat. Pentru a crea o sera perfecta trebuie doar sa parcurgeti urmatorii pasi:

In primul rand trebuie sa va alegeti o suprafata mare, pe care sa va construiti sera.

Apoi, cand sera este deja construita este necesara achizitionarea unei surse de caldura, care sa ajute la crearea si mentinerea temperaturii constante.

Pe urma aveti nevoie de instalarea unui sistem de ventilatie, care sa asigure miscarea aerului. Iluminatul serei este deasemenea foarte important. Florile in special au nevoie de lumina constanta. Pe langa lumina este nevoie si de instalarea unui aparat pentru irigare. Lumina si apa, irigarea florilor sunt elemente esentiale!

Daca ati parcurs pasii de mai sus, puteti incepe sa plantati florile. Piata pentru flori este una larga, diversificata. Intotdeauna va fi cerere pentru flori! Florile fiind foarte gingase, dragute si frumoase, aduc lumina, fericire si culoare existentei noastre!


Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4